Pro VitalHarmonia  

Elina Kakko
KM, musiikkipedagogi, jooganopettaja SJL, Via-Akatemian rajajooganopettaja

  Body-Mind-Spirit-Voice

HarmoniSointi-palvelut


      
      

Elina Kakko
Curriculum Vitae

Hei, olen Elina Kakko. Olen kasvatustieteiden maisteri vuodelta 1993 ja musiikkipedagogiksi valmistuin 2003. Tällä hetkellä työskentelen Kemissä musiikkiopistossa musiikkipedagogina ja laulunopettajana sekä seutuopistossa kuoronjohtajana ja jooganopettajana. Opetan rajajoogaa ja ajatusjoogamenetelmää Via-Akatemiassa.


Olen Suomen Joogaliiton kouluttama SJL-jooganopettaja. Olen myös koulutettu hieroja ja voice massage-terapeutti sekä henkisen terapian ohjaaja ja reikimaster. 


Olen opiskellut koko kehon refleksologiaa eli vyöhyketerapiaa Medika Novan koulutuksessa, kurssit 7/8. Kun ajankäyttöni sallii, opiskelen myös ravintotiedettä valikoiden erityisesti funktionaalisen lääketieteen asiantuntijoiden järjestämiä koulutuksia, kursseja ja kirjoja. Ihmisen holistisen hyvinvoinnin ymmärtäminen on minulle tärkeää.


Energialääketiede, kehon symboliikka, sielupsykologia ja esoteerinen astrologia ovat myös tutkimisen kohteena. Energialääketiedettä ja sieluastrologiaa opiskelen erilaisilla kursseilla ja kirjallisuuden avulla. Musiikkia ja äänimaailmojen tutkimista olen tehnyt koko ikäni. Instrumenttejani ovat olleet piano ja kirkkourut. Minua kiinnostaa äänen ja musiikin tasapainottavat vaikutukset. Sound-healing-menetelmiin minua ovat opastaneet mm  Jonathan Goldman, Dr. John Beaulieu ja Eileen McKusick. 


Joogamuodoista koen omakseni rajajoogan. Kirjeopisto Vian rajajoogakurssin aloitin vuonna 2008. Tunnistin heti tämän rajajoogametodin omakseni. Kurssin alkuvaiheessa ohjeistettu yhteys Valkeaan Veljeskuntaan oli ensimmäinen tunnusmerkki minulle - niin kuin myös korkeampien olemuspuolieni läsnäolo harjoituksessa. Looginen ja positiivinen ajattelutaito vetosivat myös minuun, sillä olen aina ymmärtänyt niiden molempien tärkeyden ihmisen ajattelussa ja toiminnassa. Rajajoogaan sisältyvän ajatusjoogamenetelmän mantrat ovat avanneet itseni ja elämän ymmärtämystä. Olen oppinut tietoisesti työskentelemään eri olemuspuolieni kanssa ja se on auttanut selviytymään vaikeidenkin ajanjaksojen läpi. Suhde Ikuiseen Itseen on nyt vahva. Vialaisen yhteisön sinnikäs työskentely hyvyyden voimien nostamiseksi maapallolla on vaikuttanut minuun suuresti. Sitoutuminen rajajoogaopettajan työhön on tapahtunut vähitellen henkisen kasvamiseni myötä. Tätä arvokasta kasvunpolkua en vaihtaisi mihinkään muuhun kokemukseen. Katso lisää Via-Akatemiasta ja vialaisesta yhteisöstä www.via.fi


Tällä hetkellä kirjoitan kirjaa, jonka aiheena on ihmiselle avautuva mahdollisuus löytää rauhaa ja tasapainoa rajajoogan avulla. Vaikka harmonia eli tasapaino on meissä oleva potentiaali, tarvitsemme sen sytyttämiseksi apua ja keinoja. Kirjan julkaisee Via-Akatemian säätiö sr. Kirjoittaminen on tärkeä osa työtäni ja toivon sen avulla palvelevani kanssakulkijoitani.  Olen kirjoittanut vialaisiin lehtiin tästä aiheesta artikkeleita.


Olen kouluttautunut ahkerasti jo vuosien ajan käymällä erilaisilla kursseilla: mm. shiatsu- ja meridiaanioppi, intialainen päänhieronta, ravitsemuskurssit, Alexander-tekniikka, Sound-Healing ja henkinen astrologia. Luonnollisesti erilaiset laulu- ja musiikkikurssit ovat kuuluneet myös kouluttautumiseeni. Joka kesä opiskelen ja myös luennoin Via-Akatemian Kesäakatemiassa.


Opiskelu on minulle elämäntapa ja nautin tiedon hankkimisesta ja sen soveltamisesta käytäntöön. Olen tahtonut päästä yhä syvemmälle ihmisen toimintarakenteisiin: niihin, mitkä ovat mitattavissa ja myös niille mystisille alueille, jotka ovat vielä mittaamisten saavuttamattomissa. Tällä hetkellä olen aloittamassa Kriittisen korkeakoulun holistisen psykologian täydennyskoulutusta.  Seuraan myös tärkeäksi kokemiani, tämän ajan todellisuuden tutkijoita - kuten Dr Joe Dispenza, Bruce Lipton ja Caroline Myss.


Toiminimeni on toiminut vuodesta 2006. Olen käynyt kurssittamassa ja kouluttamassa työ- ja harrastusyhteisöjä pääasiassa Meri-Lapin alueella mutta myös muuallakin Suomessa. Aikaisemmin Pro VitalHarmonian palveluihin sisältyi erilaisia kehoterapioita. Tällä hetkellä keskityn kouluttamiseen, luennoimiseen, kirjan kirjoittamiseen ja rajajoogan opettamiseen.


Olen kiinnostunut ihmisen kaikista olemuspuolista, kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja siitä, miten ihminen voi löytää elämällensä valoisamman ja syvemmän tarkoituksen.  Autan avunetsijöitä oman kokemukseni - niin tiedollisen, taidollisen kuin elämänkokemuksellisen kautta ja parhaalla mahdollisella tavalla. 


Mahdollisuutena vitaalinen ja harmoninen elämä! 

Tästä lauseesta tulee toiminimeni nimi Pro VitalHarmonia. 

Vitaalinen tarkoittaa elämänvoimaa meissä ja harmonia tasapainoa.